به گزارش خبرنگار مهر، خراسان جنوبی با داشتن ۱۱ شهرستان دارای ظرفیتها و پتانسیلهای زیادی در بخشهای مختلف اعم از کشاورزی، گردشگری، معدن و صنایع دستی است. جای جای این استان دارای ظرفیتهایی به ویژه در بخش گردشگری بوده که هر ساله توجه زیادی به خود جلب میکند.
هر ساله حجم زیادی از گردشگران با سفر به خراسان جنوبی، عمق تاریخ را نظاره میکنند و تصاویری زیبایی از مناطقی اعم از باغ مود، غار چشنت، خانه یاوری، چشمه آب ترش، قلعه بیرجند، بند امیر شاه و غیره را به یادگار میبرند.
ظرفیتهای گردشگری این دیار کویری بعد از انقلاب رشد چشمگیری داشته و بر اهمیت این استان افزوده است. افزایش هتلها، برقراری پروازهای داخلی و خارجی و اجرای هزاران پروژه در بخشهای مختلف گردشگری و میراث فرهنگی تنها گوشهای از پیشرفتهای خراسان جنوبی بوده که زیر سایه درخت انقلاب به بار نشسته است.
ایجاد ۸۰ اقامتگاه بوم گردی در استان
مدیر انجمن گردشگری پایدار خراسان جنوبی در گفت و گو با مهر با بیان اینکه پیش از انقلاب در سطح استان تنها دو هتل با امکانات و ظرفیت محدود فقط در بیرجند وجود داشت، افزود: در حال حاضر ۱۰ هتل با بیش از ۲۴۵ اتاق و ۵۷۴ تخت و ۱۵ مهمانپذیر با بیش از ۲۳۴ اتاق در استان وجود دارد.
احمد کاشانی ادامه داد: همچنین ایجاد بیش از ۸۰ اقامتگاه بوم گردی در سالهای خیر، ظرفیت عظیمی را برای جذب گردشگر در شهرها و روستاهای استان فراهم کرده است.
وی بیان کرد: پیش از انقلاب هیچ اثری از استان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت نبود، اما اکنون چهار اثر از خراسان جنوبی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
کاشانی اظهار کرد: باغ اکبریه بیرجند، قنات بلده فردوس، بیابان لوت نهبندان، ژئوپارک طبس و روستای «خراشاد» با عنوان روستای جهانی پارچه بافی سنتی در شورای جهانی صنایع دستی ثبت شده و شمار آثار ثبت شده استان در فهرست میراث ملی کشور به بیش از هزار اثر رسیده است.
وی با اشاره به وضعیت پروازهای استان بیان کرد: فرودگاه بیرجند به عنوان سومین فرودگاه ایران، پیش از انقلاب اسلامی، تنها فرودگاه استان خراسان جنوبی بود.
توسعه زیرساختهای فرودگاهی
کاشانی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی، اقدامات مهمی در توسعه زیرساختهای فرودگاهی فرودگاه شهید کاوه بیرجند انجام شد، اظهار کرد: اقداماتی چون احداث باند جدید، ساخت ترمینال جدید و توسعه آن در سالهای اخیر، توسعه تجهیزات ناوبری و کمک ناوبری فرودگاه باعث شد تا فرودگاه بیرجند در شمار فرودگاههای بینالمللی کشور قرار گیرد.
مدیر انجمن گردشگری پایدار خراسان جنوبی بیان کرد: احداث فرودگاه طبس به عنوان دومین فرودگاه استان و اجرای پروژه مهم روشنایی باند آنکه در ماههای اخیر انجام شد، از مهمترین اقدامات انجام شده در راستای توسعه زیرساخت فرودگاهی استان، پس از انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی در افزایش تعداد پروازها و مسیرهای پروازی فرودگاههای بیرجند و طبس هم اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است، گفت: انجام عملیات اعزام و پذیرش مسافران حج تمتع از سال ۱۳۹۶ از فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند، برقراری پروازهای عتبات در اواخر دهه هشتاد با هواپیماهای پهن پیکر و ثبت رکورد اعزام و پذیرش ۲۴ هزار و ۵۹۵ مسافر در پروازهای عتبات در طول یک سال از فرودگاه شهید کاوه بیرجند از مهمترین اقدامات در مسیر توسعه پروازهای استان است.
توسعه پروازهای استان
کاشانی افزود: همچنین ثبت رکوردهای اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی با ۱۱۷ هزار و ۹۹۸ نفر در دهه هشتاد و ۱۲۶ هزار و ۴۱۴ نفر در دهه ۹۰ از مهمترین اقدامات در مسیر توسعه پروازهای استان پس از انقلاب اسلامی است.
وی اظهار کرد: امروز با گذشت ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سرزمین کهن خراسان جنوبی با داشتن چهار اثر جهانی و بیش از هزار اثر ثبت شده در فهرست میراث ملی کشور جایگاه ویژهای در کمربند گردشگری شرق کشور را به خود اختصاص داده است.
کاشانی بیان کرد: مردمان قدرشناس و نجیب خراسان جنوبی از ابتدای انقلاب تا کنون، محکم و استوار پای نظام اسلامی ایستادهاند و بیش از دو هزار شهید را به میهن عزیز اسلامی تقدیم کردهاند.
نظر شما